DOKSrbija radionica dokumentranog filma na Palićkom filmskom festivalu deo  je projekta godišnjeg programa radionica koje organizuje udruženje, i koje su finansirane od strane Ministarstva  kulture i informisanja. U saradnji sa filmskim festivalima u celoj Srbiji, cilj je da se podstakne i podrži decentralizacija   nacionalne dokumentarističke scene.

Radionica je zamišljena kao edukativni program koji podstiče formiranje zdravog okruženja za razmenu mišljenja, ideja i iskustava. Kao   takva, namenjena je jednako mladim    filmskim stvaraocima, iskusnim  filmskim profesionalcima ali filmskim entuzijastima zainteresovanim za ulazak u svet dokumentaraca. Kroz dva panela, DOKSrbija radionica na Palićkom festivalu fokusiraće se na aktuelnosti u dokumentaristici, odnosno na produkcione aspekte realizacije međunarodnih projekata između država viskokog i niskog produkcionog kapaciteta, kao i na prelazak u onlajn okruženje tokom faza razvoja projekata i distribucije.

PROGRAM:

petak,   22. jul 2021. – Art bioskop Aleksandar Lifka, Subotica

13:00-14:20 ::: KOPRODUKCIJE IZMEĐU ZEMALJA RAZLIČITOG PRODUKCIONOG KAPACITETA
(panel   je na srpskomjeziku); učecnici: Jelena Angelovski, Milos Ivanović i Andrijana Sofranić Šućur; moderatorka: Iva Plemic Divjak.

14:30-16:00 :::  Šta se KONKRETNO u praksi promenilo usled ONLINE VS OFFLINE (panel je na engleskom jeziku); učesnici: Igor Stanojević  (selektor Beldocs –Меđunarodni festival dokumentarnog filma),  María Vera  (Kino Rebelde sales agencija i distribucija) i  Igor Toholj  (programer  na FEF   Palić); moderatorka: Tea Lukač.

Đ. B.