Inicijativa ACE producenti (ACE Producers) svake godine prima 18 iskusnih filmskih producenata u svoju cenjenu ACE mrežu (ACE Network). Ove godine se među odabranim našla i Nikolina Vučetić-Zečević, istaknuta srpska producentkinja. Odabrani producenti  će pohađati tri radionice tokom 2021. i 2022. godine, u kojima će predstavljati projekte koje su prijavili.

Iz filma Suton, koproducent Nikolina Vučetić-Zečević

Komisiju za izbor činili su članovi odbora ACE-a, konsultanti ACE-a, predsednik Antoan Simkin i direktorka Žakobin van der Vloed. „Veoma smo uzbuđeni smo što se nova grupa producenata pridružila ACE mreži. ACE mreža će ojačati zahvaljujući stručnošću i znanju ovih iskusnih nezavisnih producenta, obezbeđujući dobru osnovu za uspešnu evropsku saradnju “, prokomentarisala je Žalobin van der Vloed.

Prizor iz filma Izgrednici, produkcija: Nikolina Vučetić-Zečević

Nikolina Vučetić-Zečević je rođena 1980. godine u Hrvatskoj. Diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a magistrirala na interdisciplinarnim magistarskim studijama Univerziteta Umetnosti u Beogradu. Doktorant je na umetničkim doktorskim studijama Akademije umetnosti u Novom Sadu, gde je 2019. godine izabrana u zvanje docenta (predaje: FTV produkciji, produkciju nezavisnih i autorskih AV formi, postprodukciju).  Posvećena radu sa novim talentima kao i priznatim rediteljima u okviru filmske kuće BIBERCHE koju 2008. godine osniva sa rediteljem Dejanom Zečevićem. Producirala je dvadeset filmskih projekta, a njeni filmovi osvojili su mnoštvo nagrada i prikazani su na najprestižnijim festivalima (Kan, Venecija, San Sebastijan, Karlove Vari, Busan)…  Članica je Evropske filmske akademije, upravnog odbora Udruženja filmskih producenata Srbije i Grupacije za kinematografiju Priredne komore Srbije.

Iz filma Ajvar, produkcija: Nikolina Vučetić-Zečević

Inicijativa ACE producenti (ACE Producers) je podržana od strane Filmskog centra Srbije.

Đorđe Bajić