„Zlatnu antena“ za najbolju TV seriju osvojila je krimi-drama „Kosti“, odnosno producenti RTS i Bosonoga. Glumac Nenad Jezdić je za uloge u serijamam „Vikendu sa ćaletom“ i „Kamiondžije d.o.o.“ dobio Nagradu „Ljubiša Samardžić“ za najbolju glavnu mušku ulogu. Najbolju glavnu žensku ulogu odigrala je Mirjana Karanović u „Porodici“, za šta je nagrađena Nagradom „Milena Dravić“.

Serija „Kosti“ odnela je i obe nagrade za epizodne uloge, i mušku i žensku, i to Draganu Mićanoviću i Nikolini Friganović. Ista serija donela je Saši Petkoviću i Draganu Radetiću nagradu za najbolju fotografiju.

Iz serije Porodica

Čitaoci „Večernjih Novosti“ su odlučili su da „Zlatna antena“ za najbolji glumački par ove godine pripadne Milici Milši i Vladanu Saviću, koji su osvojili neverovatnih 84 odsto, odnosno 47.229 glasova. Najgledanije serija je „Tajne vinove loze“, dok je hrvatska drama „Novine“ bila najpopularnija serija iz regiona.

Klan.

Glumačko otkrovenje godine je Nedim Nezirović („Klan“), najbolja rediteljka je Jelena Stolica („Dvanaest reči“), a najbolji scenario potpisala je grupa autora za seriju „Mama i tata se igraju rata“. Nagrađeni su i kostimografkinja Momirka Bailović („Dvanaest reči“), montažerka Vanja Kovačević („Porodica“), kao i kompozitor Zoran Simjanović, posthumno, za muziku u „Tajnama vinove loze“. Priznanje  „Zlatna antena“ za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je glumcu Bogdanu Dikliću.

Đ. Bajić