Skrećemo vam pažnju da je otvoren konkurs za prijavu učešća u Docu Rough Cut Boutique-u. U pitanju je program koji je nastao u saradnji Sarajevo Film Festival-a i Balkan Documentary Center-a koji je isključivo namenjen dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije sa područja Jugoistočne Evrope i Kavkaza. Rok za prijavu projekata ističe 31. maja ove godine.

Nakon uspešnog prošlogodišnjeg izdanja, Docu Rough Cut Boutique će i u ovom izdanju obuhvatiti dve radne sesije. Prva sesija će biti održana krajem juna u Sofiji gde će odabrani učesnici imati konsultacije vezane za montažu projekata, te grupne i pojedinačne konsultacije sa mentorima i dokumentarnim stručnjacima. Drugi modul će biti održan u avgustu u Sarajevu, te će biti organizovane dodatne konsultacije, zatvorene projekcije i prezentacija projekata za goste CineLink dana filmske industrije.

Vremenski okvir:

Rok za prijavu projekata: 31. maj 2018.

Prva sesija u Sofiji: od 28. juna do 2. jula 2018.

Druga sesija u Sarajevu: od 11. do 16. avgusta 2018.

Nagrade:

Digital Cube – postprodukcijske usluge u vredosti od 20.000 evra

CAT&Docs  – novčana nagrada u iznosu od 2.000 evra

IDFA nagrada – poziv za učešće na festivalu dokumentarnog filma IDFA, predstavljanje projekta filmskim stručnjacima u Amsterdamu

DOK Preview – poziv za učešće na DOK Lajpcig festivalu i predstavljanje projekta u Lajpcigu

Troškovi učešća:

Predstavnici odabranih projekata plaćaju naknadu u iznosu od 400 evra po timu koja pokriva sledeće troškove:

  • Školarina
  • Smeštaja i ishrane
  • Deo troškova putovanja do Sarajeva

Tim se sastoji od reditelja i montažera. Producenti projekata takođe mogu učestvovati u programu ukoliko pokriju dodatne troškove smeštaja.

Pravo na učešće u programu imaju projekti sa područja: Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Herzegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Gruzije, Grčke, Mađarske, Kosova*, Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Zvanični jezik programa je engleski. Kako bi ste učestvovali u programu morate se aktivno služiti engleskim jezikom.

Više detalja na: rcb@sff.ba

Zoran Janković