Nagrada „Zlatna antena“ za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji i regionu, ove godine biće dodeljena glumcu Bogdanu Dikliću.

Bogdan Diklić odigrao je tokom bogate karijere više od 40 uloga u domaćim TV serijama, a šira publika, pre svih,  pamti legendarne role Boce Čombeta u seriji Grlom u jagode, Ernesta u Balkan ekspesu, Svetislava Batu Anđelića u Otvorenim vratima, Generala Paligorića u Čizmašima, Obrada Savkovića u Senkama nad Balkanom, kao i aktuelnu, Lazara Maraša u Južnom vetru.

 Nagradu Zlatna antena za sveukupan doprinos do sada su dobili: Siniša Pavić, Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Gordan Mihić, Miki Manojlović, Zdravko Šotra, Seka Sablić, Mira Banjac, a prošle godine otišla je u ruke Svetlani Ceci Bojković.

Ovogodišnji, 11. Međunarodni Festival drama serija FEDIS, počinje sutra kada se u Galeriji opštine Vračar, održava obeležavanje četiri decenije od premijernog prikazivanja čuvene TV serije Vruć vetar u režiji Aleksandra Đorđevića, a po scenariju Siniše i Ljiljane Pavić.

U omažu čuvenoj TV seriji rekostruisaćemo neke scene iz ostvarenja sa glumcima koji su tada tumačili neke od uloga , osvrnuti se na značaj ovog ostvarenja ali se i prisetiti detalja sa snimanja i tog vremena u celini.

Na omažu „Vrućem vetru“ učestvuju akteri legendarne serije: Vesna Čipčić, Branko Cvejić, Danica Ristovski, Nađa Rodić, Nada Blam, Jelica Sretenović

Z. J.