SRB ENG

CGA Belgrade: Konferencija digitalnih slika u onlajn izdanju

20. novembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Nakon tri uspešne godine u kojima je Beograd ugostio svetska imena vizuelnih efekata, animacije i gejminga, konferencija kompjuterske grafike i digitalnih umetnosti CGA Belgrade nastavlja da okuplja kreativce iz sveta i domaću profesionalnu publiku u onlajn izdanju. Organizatori iz Srpske filmske asocijacije, Crater Trening Centra i portala VFX Srbija pozivaju vas da se registrujete za besplatni serijal prezentacija i virtuelno druženje 1. decembra 2020. pod sloganom Moving Forward.

Prepoznajući značaj zajedništva za kreativnost u godini fizičke udaljenosti CGA Belgrade, kao konferencija, nastavlja da gradi svoju misiju šire platforme i mesta okupljanja kroz tri nove programske celine. CG Academy donosi edukaciju i prilike za usavršavanje talenata u kompjuterskoj grafici, CG Arts se fokusira na originalne autorske radove i kreativnost podstaknutu razvojem tehnologije, a kroz CG Alliance sagledavamo razvoj poslovnih sinapsi između različitih industrija koje okuplja kompjuterska grafika, od filma i video igara, do arhitekture i dizajna. Sve to zaokruženo je CG Afterhours druženjima i neformalnim povezivanjem zajednice.

Onlajn izdanje konferencije će otvoriti predavanje Marka Flanegana iz Epic Games o razvoju virtuelne produkcije i Unreal endžina, razvijenog od strane ove gejming kompanije, i ponuditi ideje o budućnosti produkcije filma i televizijskog sadržaja. Reditelj i animator Nik den Boer predstaviće upečatljiv kreativni opus muzičkih spotova i reklama kreiranih za deadmou5, Old Spice, KFC, ali pre svega svoj nekonvencionalni pristup u razvoju ideja.

Posetioci onlajn konferencije imaće posebnu priliku da se upoznaju i sa osnivačima Spin VFX, jednom od pionirskih studija za vizuelne efekte u Torontu koji danas stoji iza naslova kao što su Umbrella Academy, Džon Vik, Čudnije stvari (Stranger Things) i Odred otpisanih (Suicide Squad).

Veoma smo inspirisani mogućnošću da profesionalcima koji već rade na filmu, advertajzingu, dizajnu i video igrama možemo da ponudimo visoko kvalitetan i inspirativan sadžaj. Ovogodišnji presedan nas je naveo da posvetimo dosta vremena redefinisanju naše ideje iza konferencije i načina na koji ćemo u budućnosti interagovati sa zajednicom, jer kreativnost ne može da stane i zato ova konferencija ima i jednu ljudsku poruku – da kroz brigu o profesionalnoj zajednici celokupna industrija kompjuterske grafike u Srbiji ima snažan oslonac u ovom događaju.“, navodi izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije Milica Božanić.

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci Kanadske Ambasade u Beogradu, vodećih softverskih brendova kao što su Autodesk, Foundry i Maxon, i domaćih firmi 3Lateral i Nordeus, konferencija pruža besplatan i relevantan sadržaj stavljajući Srbiju na svetsku mapu CG industrije.

Registracije za sve sesije su otvorene i dostupne na linku:

https://www.eventbrite.com/e/cga-belgrade-2020-computer-graphics-arts-online-conference-registration-128673410635