SRB ENG

Deo ekipe „Mog jutarnjeg smeha” ovog petka na platformi #AloneTogether

22. maj 2020. | Autor: Zoran Janković
U petak, 22. maja, od 21 čas na #AloneTogether onlajn platformi Kulturnog centra Grad gostovaće članovi ekipe koja je radila na filmu „Moj jutarnji smeh” – reditelj i scenarista Marko Đorđević i glumica Ivana Vuković. Oni će govoriti o uspehu filma, o pozitivnim reakcijama publike, paralelama između sujeverja i realnosti, kao i budućim planovima.

Ivana Vuković

Moj jutarnji smeh je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala pod staklenim zvonom i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti. Sada, kada su roditelji izgubili dostojanstvo i snagu i kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom. Glavnu ulogu, Dejana, tumači Filip Đurić. Njegove partnerke su Jasna Đuričić i Ivana Vuković, dok zapaženu epizodu vidovnjaka tumači Nebojša Glogovac kome je ovo jedna od poslednjih uloga na filmu. U Mom jutarnjem smehu glume i Bratislav Slavković, Stefan Trifunović, Momčilo Simić, Snežana Tatalović, Sonja Isailović i drugi.

Filip Đurić u filmu Moj jutarnji smeh

Film je premijerno prikazan prošle godine na Festivalu autorskog filma, a 30.maja ponovo je pred publikom, ovoga puta na kanalima RTS-a. Emisija #AloneTogether biće emitovana na you tube kanalu KC Grad na sledećem linku: https://bit.ly/2VE0RsX

#AloneTogether, jedinstvena onlajn platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima. Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara, Ambasada Republike Nemačke u Beogradu i Hemofarm Fondacija.

foto: Promo KC Grad

Detaljnije o filmu Moj jutarnji  smeh u ovom našem tekstuhttp://www.fcs.rs/film-moj-jutarnji-smeh-marka-djordjevica-u-zvanicnom-programu-festivala-u-roterdamu/