SRB ENG

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

PALM SPRINGS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

od 08. јан 2021. do 18. јан 2021.

 


Palm Springs Festival
1700 E Tahquitz Canyon Way, Suite 3, Palm Springs
CA 92262, US

Tel: +1 760 322 2930
Fax: +1 760 322 4087

Takmičarski
Dugometražni igrani i dokumentarni filmovi

Rokovi za prijavu: TBA

Palm Springs Festival se održava u Palm Springsu u Kaliforniji početkom svake godine, a osnovan je 1989. Festival organizuje Palm Springs Film Society, koje organizuje i Palm Springs ShortFest festival i market kratkometražnog filma, koji se održava u junu. Zbog pandemije Covid-19 festival se neće održati 2021. godine.
Ovaj festival je posvećen američkom nezavisnom filmu, kao i filmovima nastalim van engleskog govornog područja. Često upravo filmovi prikazani na ovom festivalu budu nominovani za Oskara za najbolji strani film.
Filmovi koji konkurišu moraju trajati najmanje 70 minuta, a potrebno je polsati ih kao digitalni skriner (prednost ima Vimeo). Filmovi moraju biti snimljeni najviše dve godine pre festivala. Ukoliko su stariji, razmatraju se samo u slučaju da im je premijera bila u prethodne dve godine. Film ne sme prethodno biti prikazivan u dolini Koačela, s izuzetkom za filmove koji su nominovani za Oskara za nabolji film na stranom jeziku. S istim izuzetkom, filmovi ne smeju biti emitovani u Americi ili na Internetu pre kraja prethodne godine. Broj filmova koje jedna osoba može da prijavi je neograničen, s tim da se svaki film pojedinačno prijavljuje.

e-mail: info@psfilmfest.org
http://www.psfilmfest.org

« Nazad na festivale