Sedmi Festivala muzičkog i dokumentarnog filma Dok’n’Ritam koji, između ostalih, podržava i Filmski centar Srbije, završen je dodelom nagrada pred brojnom publikom u amfiteatru Doma kulture Studentski grad u Novom Beogradu. Žiri u sastavu Tamara Drakulić, rediteljka, Nenad Pejović, gitarista benda “Kanda, Kodža i Nebojša” i Đorđe Bajić, pisac i filmski kritičar, odlučio je da je najbolji muzički dokumentarac festivala film “Evo sada vidiš da može” reditelja Slobodana Simojlovića, dok je specijalno priznanje pripalo izraelskom ostvarenju “Šlomo bar” Giralda Inbara.

Slobodan Simojlović

Nagradu publike osvojio je film “Uskrs, grad i rokenrol” Ivana Velisavljevića i Katarine Janković Popović, a nagradu Velisavljeviću uručila je Sandra Rančić, osnivač i umetnički direktor festivala.

Reditelj Ivan Velisavljević i Sandra Rančić, osnivač i umetnički direktor festivala

Nakon dodele nagrada nastupio je specijalni gost iznenađenja, Darko Rundek, čije ime je bilo tajna do početka koncerta. Sa Igorom Pavlicom odsvirao je neke od svojih najvećih hitova, a potom je usledio koncert benda “S.T.R.A.H.”.

Darko Rundek

U toku četiri uzbudljiva festivalska dana publika je uživala u muzičkim dokumentarcima. Prvi put su na ovom festivalu u takmičarskom programu prikazani filmovi iz celog sveta, što samo potvrđuje da Dok’n’Ritam raste i razvija se. Festival muzičkog dokumentarnog filma podržali su: Filmski centar Srbije, SOKOJ, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd, Nacionalna platforma Srbija Stvara…

Đ. B.

Fotografije: Katarina Mihajlović i Marina Pešić