Portal filmske kritike Filmoskopija poziva nove mlade saradnike!

Rok za prijavljivanje: 20. jun 2023.

Osnovana 2019. pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, Filmoskopija objavljuje filmsku kritiku, eseje i intervjue. Portal ima za cilj razvijanje kritičke misli kod mladih, te unapređenje filmske kritike i esejistike u Srbiji. Radom Filmoskopije koordinira Nezavisni filmski centar Filmart. Više informacija o portalu Filmoskopija možete pronaći na https://www.fcs.rs/category/filmoskopija/

Pozicija saradnika u redakciji podrazumeva pisanje svih formi tekstova (kritika, ogled, esej i intervju) o prevashodno domaćem i regionalnom, ali i drugim filmovima svih rodova i vrsta.

Ko može da se prijavi:

Ukoliko se aktivno interesujete za film, čitate tekstove o filmu i pratite savremenu domaću i stranu filmsku produkciju, ako ste zainteresovani da pišete o filmu, otvoreni da učite i napredujete kroz učešće u dinamičnom životu redakcije, prijavite se!

Od kandidata se očekuje odgovornost, ažurnost, posvećenost radu u redakciji, kao i poštovanje rokova za dostavljanje tekstova.

Prednost će imati kandidati koji su studenti ili tek svršeni studenti.

Način prijavljivanja:

Da biste se prijavili na konkurs potrebno je da popunite prijavni obrazac koji možete pronaći OVDE.

Pored prijavnog obrasca, potrebno je poslati i kritiku jednog domaćeg filma po sopstvenom izboru (od 600 do 700 reči).

Prijavni obrazac i kritiku potrebno je poslati na e-mail adresu redakcije filmoskopija@fcs.rs a mejl nasloviti POZIV ZA SARADNIKE 2023. – FILMOSKOPIJA.

Ukoliko kandidat već piše i objavljuje kritike, eseje i/ili teorijske tekstove o filmu, to je potrebno naglasiti u prijavi, te dostaviti linkove ka objavljenim tekstovima ili poslati najviše dva fajla u istom mejlu u kojem se nalazi i prijava.

Rok za prijavljivanje: 20. jun 2023. godine u 23h59.

Prijave koje ne ispunjavaju gorenavedene kriterijume neće biti uzete u obzir prilikom selekcije kandidata.

Selekcija kandidata:

Po završetku poziva, kandidati koji budu odabrani u uži krug biće pozvani na razgovor sa urednikom i koordinatorima, dok će svi prijavljeni kandidati putem mejla biti obavešteni o rezultatima selekcije najkasnije do 15. jula 2023. godine.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem mejla filmoskopija@fcs.rs

Pratite nas na sajtu https://www.fcs.rs/category/filmoskopija/

i na mrežama Facebook: filmoskopija Instagram: @filmoskopija Twitter: filmoskopija