U okviru jednodnevnog programa u petak 1. jula u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1, Multi sala, 2 sprat) u Beogradu, biće održan info dan u vezi sa trenutno otvorenim konkursima Evropski korazvojni i Evropski mini slate. Predstavljanje konkurasa održaće Martina Petrović, rukovoditeljka Media deska Hrvatske.

Program događaja:

9:30 – 10:00
Welcome coffee
10:00 – 12:30
Prezentacija konkursa i Q&A
12:30 
Posluženje
13:30 – 16:00
In house trening

Za uživo praćenje događaja u prostoru Jugoslovenske kinoteke možete se prijaviti popunjаvanjem kratke prijave.
Molimo da se prijavite do 30. juna u 12h.

Evropski korazvoj (nekadašnji razvoj pojedinačnih projekata) u sklopu novog Potprograma MEDIA 2021. – 2027. podrazumeva prijavu za razvoj jednog filmskog projekta, i to od strane dve različite producentske kuće, koje se nalaze u dve različite zemlje članice Potprograma MEDIA. Evropski mini slate odnosi se na zemlje niskog produkcijskog kapaciteta gde producentske kuće mogu prijaviti 2-3 projekta u svom potfoliju uključujući i kratki film (emerging talent).

*Mala napomena, ukoliko ste se prijavili za poziv za mini slate – razvoj grupnih projekata u ulozi koordinatora, takođe možete učestvovati u prijavi filmskog projekta za evropski korazvoj i to u ulozi partnera.

Detalji vezani uz poziv Europski korazvoj možete naći ovde.
Detalji vezani uz poziv za Evropski Mini slate možete naći ovde.

Martina Petrović, voditeljica ureda Media desk Hrvatske. Photo: Marko Prpić/PIXSELL

Martina Petrović poseduje diplomu iz međunarodnih odnosa (glavni smer) i psihologije (podsmer). Većinu svog radnog iskustva stekla je pri Ministarstvu kulture, u Upravi za međunarodnu kulturnu saradnju. Od 2008. godine aktivno učestvuje u osnivanju Hrvatskog audiovizualnog centra, gde i ostaje nakon što je Evropska komisija imenovala rukovoditeljkom MEDIA deska Hrvatske. Na temelju uspešnih rezultata u osiguravanju evropskih sredstava iz Programa MEDIA i celokupnog doprinosa u promovisanju hrvatskog filma Asocijacija hrvatskih producenata dodjeljuje joj prvu nagradu „Albert Kapović“ 2010. u okviru Zagreb Film Festivala. Kao rukovoditeljka MEDIA deska Hrvatske (današnjeg Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA RH) aktivno učestvuje u organizaciji inovativnih i kreativnih radionica – bitnih instrumenta obrazovanja, informisanja i umrežavanja kako hrvatskih, tako i evropskih filmskih profesionalaca.