SRB ENG

Milan Todorović: „Za mene je ovo veliko iskustvo, internacionalna produkcija van naše zemlje…“

09. januar 2020. | Autor: Zoran Janković
Milan Todorović je trenutno angažovan od strane holivudske producentske kuće Electric Entertainment da režira njihovu najnoviju akcionu seriju  Almost Paradise, u kojoj glavnu ulogu tumači TV zvezda Kristijan Kejn (poznat iz serija Leverage, The Librarians, Angel) a snimanje se odvija na Filipinima. U pitanju je akciona serija na tragu televizijskih  hitova kakvi su bili Magnum P.I., Zapadni Vaikiki, Tropska vrelina, u kojoj se bivši agent DEA povlači na Filipine kako bi otvorio suvenirnicu i u miru dočekao starost, ali iz epizode u epizodu upada u nove nevolje pomažući lokalnoj policiji pri najtežim slučajevima.

Milan Todorovic i Kristijan Kejn Photo credit : Electric Entertainment

Više o seriji i tom angažmanom rečima samog Milana Todorovića:

Ne mogu vam opisati koliko mi je značilo da sam dobio poziv da režiram seriju Gotovo raj na Filipinima, I to od strane producentske kuće koju vodi Din Devlin, jedan od najvećih holivudskih producenata, koji je ujedno I jedan od mojih idola još od detinjstva. Bukvalno je on jedan od glavnih uticaja na mene bio kada sam se odlučio da upišem Fakultet dramskih umetnosti , jer sam bio opčinjen njegovim filmovima – Univerzalni vojnik, Zvezdana kapija, Dan nezavisnosti, koji su mi i danas među omiljenima. Pri tom je on apsolutno posvećen projektima na kojima radi, svaki dan smo se čuli oko raznih aspekata i kreativnih i tehničkih. A najviše mi je značilo što mi je skoro svaki dan pisao koliko je zadovoljan snimljenim materijalom od tog dana. Da mi je neko rekao kada sam 1996.  po deseti put gledao najveći svetski blokbaster te godine –  Dan nezavisnosti, da će taj isti producent jednog dana mene angažovati da mu režiram seriju – pa malo je reći da ne bih poverovao… Velika je stvar za jednog reditelja iz Srbije da bude pozvan na drugi kraj sveta da režira seriju ili film, zahvaljujući tome što je neko u Holivudu video njegove dosadašnje radove. Jedan od razloga što su baš mene zvali jeste količina akcionih scena koje su bile u epizodi, a takođe i brojnost likova. Bio sam počastvovan kada sam čuo to, ali je time odgovornost bila veća. Nadam se da sam im ispunio očekivanja.  Za mene je ovo veliko iskustvo, internacionalna produkcija van naše zemlje…  Na Filipinima je malo drugačiji system rada, a kao najveću razliku istakao bih brojnost ekipe. Njih je barem duplo više od našeg proseka, ako ne  i trostruko.  Glavnu ulogu tumači Kristijan Kejn, koji je TV Zvezda u Americi.  Saradnja sa njim je bila neverovatna. Jedan od najposvećenijih glumaca sa kojima sam ikad radio. Akcione scene sve radi apsolutno sam, bez dublera. Šta god sam mu predložio ,sve je hteo da uradi, ali samo pod uslovom da nema dublera. I sve scene izgledaju toliko realno kada ih on izvede. Takođe, njegov odnos prema kameri i prema kolegama u kadru – retko viđen toliki profesionalizam. Pored Kejna u seriji glume uglavnom lokalni najpoznatiji glumcii, kao što su Art Akunja, Noni Buonkamino  i Samanta Rišel, a ja sam imao tu sreću da sam imao baš veliki broj gostujućih glumaca – uglavnom filipinskih zvezdi, ali i special guest star-a – Džona Storija, koji je igrao epizode u filmovima Dan nezavisnosti, Patriota, Napad pauka…Zaista jedno posebno iskustvo i jedno veoma zahtevno i teško snimanje, ali zahvaljujući posvećenosti neverovatne filipinske ekipe i svih glumaca mislim da smo napravili epizodu koja će da se istakne.

Milan Todorović i Din Devlin

Vraćate se i u Predstražu (Oupost)? Treća sezona uskoro počinje sa snimanjem, ponovo u našoj zemlji. Ovoga puta dobili ste i veći broj epizoda da režirate…

Čim se vratim u Srbiju počinjem sa radom na Predstraži, koja će ponovo u potpunosti biti snimana kod nas, u izvršnoj produkciji domaće producentske kuće Balkanic. Velika mi je čast što mi je ponuđen veći broj epizoda ove sezone. U prošloj sezoni najveći rejting imala je upravo jedna od mojih epizoda, a producenti su mi preneli da su se čelnicima TV mreže CW najvišedopale moje epizode. Radujem se povratku na  Predstražu, rad na prošloj sezoni je bio uživanje. Biće to zaokret za 180 stepeni nakon serije  Gotovo raj – od tropskih plaža do hladnih pejzaža srednjevekovne predstraže.

© 2019 Outpost TV LLC, courtesy of Electric Entertainment / Aleksandar Letic. All Rights Reserved

 

 

Šta još planirate tokom 2020?

Uskoro ću imati premijeru dokumentarnog filma General Đukić, koji sam radio zajedno sa Ognjenom Rakčevićem, koji je autor projekta. U pitanju je dokumentarac o osnivaču Olimpijskog komiteta Srbije, ali i jednom od zaboravljenih zaslužnih heroja naše zemlje. Zatim kreće nova sezona Urgentnog centra, na kojoj je bilo zadovoljstvo ponovo raditi. Međutim, moje epizode su tek negde sredinom sezone, ali garantujem vam da će vredeti dočekati ih – ima čak jedna akciona scena sa puno pucnjave!  U toku su pripreme za igrani film Graveyard Man, za koji smo dobili sredstva na fondu Filmskog centra Crne Gore  prošle godine, u kojem glavne uloge igraju Franko Nero i Stefan Kapičić.  A najveći deo godine biće posvećen zatvaranju finansijske konstrukcije za igrani film Hajduk u Beogradu, kao i kastingu i pripremama za oživljavanje epohe 80-tih. Plan je da se već tokom sledeće zime snime neke od scena koje se dešavaju tokom zimskog raspusta u priči, a da se na proleće 2021.završi snimanje, i film pusti u bioskope u drugoj polovini sledeće godine. Tome se najviše radujem!  To je ipak san koji sam imao još od najranijeg detinjstva – da gledam Hajduka na velikom platnu!  A i moj poslednji film, Deathcember,  imaće festivalsku turneju tokom ove godine, pa se nadam da ću stići i da malo obiđem festivale i predstavljam  taj film.