Festivalski učinak već višestruko nagrađivanog srpskog kratkometražnog igranog filma „Kada sam kod kuće“ autorke Ivane Todorović od juče je bogatiji za još dva odličja;  u pitanju su priznanja u sklopu nedavno završenog izdanja festivala LA Independent Women Film Awards (Ženske nagrade za nezavisne filmove u Los Anđelesu): Nagrada za najbolji igrani film kratkog metra i Nagrada za najbolju međunarodnu filmsku autorku (best international filmmaker). I ovaj film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

U filmu glume: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a scenario je pisala Melina Pota. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a. 

Film Kada sam kod kuće govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

Zoran Janković