Otvoren je poziv za prijavu filmova za predstojeće 59. Filmske susrete u Nišu. Udruženje filmskih glumaca Srbije, kao jedan od osnivača i suorganizator Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti – Niš 2024“, poziva domaće producente da prijave svoje srpske dugometražne igrane filmove za program 59-ih „Filmskih susreta“ koji će od 24. do 30. avgusta biti održani u Nišu.

Kako naglašavaju organizatori, Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu.

Reč je o festivalu koji ima izuzetan značaj ne samo za našu lokalnu sredinu i čitavu jugoistočnu Srbiju, nego i za istinsku afirmaciju naše kinematografije i celokupnog srpskog glumišta, budući da su glumci bili i ostali jedina konstantno pulsirajuća vrednost u okvirima domaće sedme umetnosti.

Skenirane, potpisane i pečatirane prijave, zajedno sa linkom filma, treba poslati mejlom zaključno sa 15. junom ove godine, na na sledeću elektronsku adresu: ufgs@live.com ili filmski.glumci@gmail.com