SRB ENG

Premijera kratkog animiranog filma „Djevojka brža od konja“ u Bifeu Ventil u Beogradu

24. maj 2018. | Autor: Zoran Janković
Studio za animaciju GO Hektik i Bife Ventil pozivaju vas na premijeru kratkog animiranog filma „Djevojka brža od konja“. 29. maja, u 19 časova, u ambijentu poznatom ljubiteljima animiranih filmova u Kapetan Mišinoj 14, u Beogradu, dočekaće vas tim koji je radio na filmu i predstaviti svoj novi projekat koji planira pohod na regionalne i evropske festivale.

Ovaj novi 2D cut-out sa elementima tradicionalne animacije pod nazivom Maiden Swifter than Horses je prvi nezavisni kratki animirani film Go Hektik studija iz Beograda. Film je u celosti na engleskom i traje tri i po minuta.

O svom prvom kratkom filmu iz ovog studija kažu:

U pitanju je adaptacija narodne pripovetke Djevojka brža od konja,  koju je 1853. Vuk Stefanović Karadžić objavio u Beču u knjizi pod nazivom Srpske narodne pripovijetke i tako spasio od zaborava. Ova priča je o potrazi za idealom lepote. Devojka-vila, koja je glavni lik, sve vreme zadaje prepreke svim muškarcima koji žele da je osvoje. Pitanja sa kojima nas priča ostavlja su univerzalna: Da li je ideal dostižan? Koja cena mora da se plati da bi se dostiglo savršenstvo?

Go Hektik Studio je poznat po animiranom video spotu grupe Repetitor Kralj ničeg, koji je svoju premijeru doživeo početkom maja. Inače, studio se bavi izradom animiranih explainer i komercijalnih videa. Osim Djevojke…, planiraju još nekoliko kratkih animiranih filmova.

Z. J.