U toku je konkurs za osmo izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam, koji će biti održan od 20. do 23. septembra.  Konkurs će trajati do 2. maja, a prijave za učešće su putem sajta FilmFreeway: https://filmfreeway.com/DoknRitam

Festival je takmičarskog karaktera, a njegov  program se sastoji od više celina: takmičarski program uključuje domaću i međunarodnu selekciju muzičkih dokumentaraca, a revijalni program obično donosi neki veliki naslov inostranih produkcija. Koncerti Dok’n’Ritma su zasebna programska celina, gde nastupaju afirmisani i neafirmisani muzički umetnici a kriterijum je kvalitet – što je inače ključna reč festivala. U  programu pod naslovom „Notabook“ predstavljaju se muzičke knjige.  U celini pod nazivom „Work in Progress“ predstavljaju se muzički dokumentarci u nastajanju, u različitim fazama produkcije.

Podsetimo, sedmo festivalsko izdanje bilo je prošlog juna u Domu kulture „Studentski grad“. Tokom četiri festivalska dana publika je imala priliku da pogleda više od 30 muzičkih dokumentaraca, održana su tri koncerta, od kojih je završni bio specijalni nastup Darka Rundeka. Pobedio je film „Evo, sada vidiš da može“ reditelja Slobodana Simojlovića. Festival Dok’n’Ritam su podržali Filmski centar Srbije (nagradni fond za najboljeg autora), Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, SOKOJ, Nacionalna platforma Srbija stvara, Gradski sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Z. J.