Mnogobrojna autorska i glumačka ekipa iz Srbije i Rusije, počela je snimanje filma „Hotel Beograd“,  romantične komedije koja predstavlja nastavak popularnih TV serijala „Kuhinja“ i „Hotel Eleon“ koji su imali milionsku gledanost u više od 20 zemalja.

Komplikovani ljubavni odnos Paše (Miloš Biković) i Daše (Dijana Požarskaja) i dalje će ostati u centru pažnje, a dodatnu intrigantnost radnji doneće i novi likovi, posebno oni koje će tumačiti glumci Jelisaveta Teodosić, Ljubomir Bandović, Srđan Žika Todorović, Jelisaveta Seka Sablić i Miodrag Radonjić.

Producentska kuća Arhangel Studios iz Beograda i ruska produkcija Yellow, Black and White spremaju ovu jedinstvenu sagu, koju će kao reditelj potpisati Konstantin Statskij. Producentski tim sa srpske strane čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić i Tatjana Žeželj Gojković.

„Drago mi je što se ovaj projekat realizuje posle duge pripreme i srećan sam što radim žanr u kojem se do sada nisam oprobao. Ovaj film će imati priliku za distribuciju i van Srbije jer je u pitanju rusko-srpska koprodukcija i to je lepa prilika da se promoviše našu kultura i u drugim delovima sveta“, izjavio je povodom početka snimanja producent i glumac Miodrag Radonjić.

„Pored toga što spremamo jedinstvenu komediju, mislim da je snimanje ovog filma daje fantastičnu mogućnost da milionska publika koja je pratila Pavla i Dašu upozna našu zemlju. Na to sam veoma ponosan“, istakao je producent i glavni glumac Miloš Biković.

Producentkinja Tatjana Žeželj Gojković istakla je da su odlučili da unesu i jednu humanu notu, te su osnovali Fondaciju „Sačuvaj osmeh“: „Rešili smo da sa svakim svojim projektom koji ima komercijalni pitencijal, pomognemo jednuorganizaciju i Hotel Beograd podržava organizaciju „Dečije srce“ koja pomaže deci ometenoju razvoju i bavi se edukacijom osoba koje su pratioci te dece u redovnom školovanju.“

Snimanje bi trebalo da bude završeno krajem oktobra, a sledeće godine se očekuje premijera u bioskopu i prikazivanje na kanalu Superstar.

Zoran Janković