SRB ENG

Radovi u toku: TV serija „Švindleri“

27. avgust 2019. | Autor: Zoran Janković
U toku je snimanje nove igrane televizijske serije, koja nastaje u koprodukciji Telekoma i Radio televizije Srbije (RTS); reč je o seriji „Švindleri“ po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Nemanje Ćeranića.

Sinopsis glasi: U septembru 1930. Državna klasna lutrija Kraljevine Jugoslavije objavila je da je izvučena srećka sa glavnom novčanom nagradom Turističke lutrije, i to u iznosu od neverovatnih milion dinara, koji odlaze srećnom dobitniku u Palanci, gradiću u unutrašnjosti Srbije. Prestolonaslednik Petar, kao pokrovitelj Jadranske straže koja je i pokrenula Turističku lutruju, lično je čestitao nepoznatom dobitniku i pozvao ga da podigne svoju nagradu u beogradskoj centrali Državne klasne lutrije. Pitanje je samo ko je taj dobitnik? To pitanje iznenada će okrenuti naglavačke miran i spokojan život u Palanci. Doskora su njeni građani razmišljali samo o predstojećim izborima za gradonačelnika, na kojima će birati između dvojice kandidata koji su jednu privatnu svađu pretvorili u političko nadmetanje, ali je sve to, iznenadna pojava lutrije, bacila u drugi plan.

Serija se radi u koprodukciji Telekoma i RTS-a, a izvšni producent je kuća Atos. Reditelj je mladi Nemanja Ćeranić, dok je scenario delo iskusnog Đorđa Milosavljevića. Direktor fotografije je Marko Milovanović.

U udarnim ulogama u Švindlerima ćemo gledati: Pavla Mensura, Filipa Hajdukovića, Dragana Gaija Jovanovića, Branku Pujić, Anđelu Jovanović, Strahinju Blažića, Vojina Ćetkovića, Andriju Kuzmanovića, Aleksandra Đuricu, Marka Baćovića, Dejana Lutkića, Brankicu Sebastijanović, Dubravka Jovanovića, Srđana Miletića, Marka Gveru, Jovu Maksića, Vlastu Velisavljevića, Goricu Popović, Alisu Radaković, Boru Nenića, Nevenu Ristić Vukes, Miodraga Mikija Krstovića, Radoja Čupića….

Zoran Janković