SRB ENG

Završeno snimanje kratkometražnog igranog filma „Olga“

07. jun 2021. | Autor: Zoran Janković
Kako su nam javili iz produkcije, završeno je snimanje kratkometražnog igranog filma „Olga“ podržanog na konkursu Filmskog cenra Srbije, a po scenariju i u režiji niškog reditelja Vladimira Vlade Đorđevića. Film je sniman od 13. maja na lokacijama sela Pokrovenik i Zavojskog jezera na teritoriji opštine Pirot.

Producent filma je Gradimir Nikolić ispred NG Tim produkcije, koji je radio na filmovima Sutra je još uvek juli Dejana Vlaisavljevića Nikta i Siguran posao Igora Toholja. Glavne uloge su poverene Milici Stefanović, Branku Jankoviću i Srđanu Petroviću, a na filmu će prvi put igrati i deca glumci Katarina Krstić, Nina Stanojević, Dunja Marković, Dušan Marković, Petar Slavković David Okičić, učenici škole glume Doma kulture Prokuplje.

Film se bavi nedovoljno istraženom i pomalo prećutanom temom društvene isključenosti i skrivenosti osoba sa invaliditetom. Priča je smeštena u ruralnu istočnu Srbiju i prati sudbinu Olge, devojčice sa celebralnom paralizom izolovane u svojoj sobi, kao i njene porodice u očajnom nastojanju da dobiju „zdravo potomstvo“. Olgin položaj u ovom mikro društvu seoske sredine na istoku Srbije je gotovo beznadežan. Sakrivena od spoljnog sveta ona je zatočenica nesreće i sramote koju njena kuća nosi.

Pored scenariste i reditelja Vladimira Vlade Đorđevića autorsku ekipu filma čine i: direktor fotografije Bojan Ranđelović, majstor svetla Nemanja Pavlović, dizajner zvuka Nenad Pejčić, kostimograf Vladimir Pekić, scenograf Radomir Pešić i masker Filip Cvetković.

Z. J.