Naredno izdanje koprodukcionog foruma When East Meets West (WEMW) zakazano je za period između 21. i 23. januara naredne godine, a u okviru njega biće organizovana i radionica za First Cut Lab, program obuke koji vode Matijo Dara i Aleks Tralija, a koji je osmišljen za tri dugometražna igrana filma u fazi montaže iz Istočne Evrope i Italije.

Izabrani timovi reditelja i producenata dobiće individualne savete od gostujućeg montažera-savetodavca, kao i stručna mišljenja vrhunskih međunarodnih profesionalaca iz sveta filma (kreativnih producenata, programera festival, agenata prodaje, itd.) Glavni cilj je da se usvoji umetnički potencijal grube montaže odabranih projekata i da se u isti mah pospeši potencijal za kasniju  prodaju i festivalsku cirkulaciju zavrenih filmova.

Rok za prijavu projekata za First Cut Lab je 7. decembar, rezultati ovog izbora biće objavljeni najdalje do kraja godine. Učešće na ovoj radionici je besplatno a odabranim timovima biće ponuđena besplatna WEMW akreditacija.

Prijava ovde.

Detaljnije ovde.

Zoran Janković