O Stefanu M. Mladenoviću smo na portalu FCS-a već pisali u više navrata, a danas predstavljamo njegov novi kratometražni igrani film: „Lui Lack, tú no tienes la culpa“ (u srpskom prevodu: „Lui Lack, nije tvoja krivica“). Ovaj film na španskom jeziku govori o seksualnom zlostavljanju dece i, kako stoji u zvaničnoj najavi, podržava #MeToo pokret.

Sinopsis otkriva sledeće… Čovek zarobljen u vremenu svoje najveće traume, odrasta potiskujući je da bi izbegao osude; misleći da je sve njegova krivica. Godine rada kao psihoterapeut pomoći će mu da reši rebus zajedno sa svojim klijentima.

Film su producirali MMD Studio i Artista de la fe. Koproducent je Orlovlet. Mladenović je za svoj novi projekat dobio podršku Španske ambasade u Beogradu,  Vlade Španije – Ministarstva spoljnih poslova i Evropske unije i saradnje; a film su podržali i PozitivNI music & art festival i Continuum Dance Theatre. „Lui Lack, tú no tienes la culpa“ su finansirali Sekretarijat za kulturu i informisanje Grada Niša i Opština Medijana.

Scenario i režiju potpisuje Stefan M. Mladenović, koji je i ujedno tumač glavnih uloga – u filmu tumači sedam različitih likova. Koscenarista je Rocío Cortizo, a direktor fotografije Miroslav Mitić. Film su snimili Miroslav Mitić i Ivan Mančić. Originalna muzika: Mora, Nenad Tasić i Zorana Ignjatović. Šminka: Dunja Ćirić. Frizura: Lidija Rajković. Kostim: Stefan M. Mladenović, Dunja Ćirić i Marina Stevanović. Izvršni producent filma je Tamara Todorović.

„Lui Lack, tú no tienes la culpa“ se trenutno nalazi u fazi postprodukcije.

Đorđe Bajić