SRB ENG

Filmski susreti u Nišu: Svetska premijera filma „Ne igraj na Engleze“ Slobodana D. Pešića

23. avgust 2021. | Autor: Đorđe Bajić
Film „Ne igraj na Engleze“ u režiji Slobodana D. Pešića imaće svetsku premijeru 23. avgusta 2021. godine na 56. Filmskim susretima u Nišu. Film traje 96 minuta i biće prikazan na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Kratak sadržaj filma: Bule, Piksi i Paun su dugogodišnji prijatelji koji žive u Beogradu. Iako veoma različitih karaktera, imaju zajedničku strast – klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige.  Ovog puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš“ njihovog odnosa. Samo jedan rezultat će zauvek promeniti njihove živote i staviti na „kocku“ njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.

Film je režirao Slobodan D. Pešić, poznat po filmu „Slučaj Harms“, koji je zajedno sa Vladimirom Đurđevićem (Đurđević je u autor istoimene predstave) potpisuje scenario za ovo ostvarenje. U ekipi filma se takođe nalaze: direktor fotografije Predrag Bambić, montažer Milan Jakonić, snimatelj tona Vladimir Janković, dizajner tona Velibor Hajduković, kompozitor Duško Gojković, kostimografkinja Dragica Laušević… Za vizuelni efekte je zadužen Dreamdust VFX.

Producentkinja filma je Ivana Pešić, a film je nastao u okrilju produkcijske kuće Eden Rock Production, u saradnji sa kućama Digimedia i Adria Visio. Uloge tumače Daniel Sič, Ivan Tomić i Marko Živić, a u filmu glume i Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Vesna Čipčić, Marija Vicković,  Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća, Irena Mišović

Filmske susrete, koji će ove godine biti održani od 21. do 27. avgusta 2021. na Letnjoj pozornici niške Tvrđave, otvorio je biografski film „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića. U konkurenciji za nagrade je ukupno 11 ostvarenja, dok će dva biti prikazana revijalno.

Đorđe Bajić