SRB ENG

Film „A sad se spušta veče“ Maje Novaković osvojio još tri međunarodna priznanja

03. decembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Autorka Maja Novaković i čitava ekipa filma „A sad se spušta veče“ ponovo imaju razloga za ponos i radost – njhov kratki dokumentarni film uknjižio je još tri međunarodna festivalska priznanja. U pitanju su ova odličja: Najbolji ruralni kratki film (Festival de Peliculas Nativas AricaNativa u Čileu), specijalno priznanje (L’Alternativa, Festival de Cine Independiente de Barcelona u Španiji), Najbolji kreativni film (Kendal Mountain Festival u Veliokj Britaniji). Podsećamo, i ovo ostvarenje je nastalo uz podršku FCS-a.

A sad se spušta veče.

Pomenuti film se nedavno našao među samo pet ostvarenja nominovanih u kategoriji Izvanrednog postignuća na polju kratkometražnog dokumentarnog stvaralaštva 14. izdanja Cinema Eye-ja, a isto se dogodilo i u slučaju 11. DOC NYC-a, najopsežnijeg festivala dokumentarnog filma mna tlu Amerike, gde je izborio mesto u užem izboru od samo 12 filmova tog metra. Kako navode upućeni, nominacije u slučaju DOC NYC-a na dosadašnjem uzorku se u velikoj meri preklapaju sa docnijim nominacijama za nagradu Oskar.

Detaljno o tom filmu Maje Novaković  u ovom našem tekstu: http://www.fcs.rs/film-a-sad-se-spusta-vece-maje-novakovic-na-festivalima-u-sad-velikoj-britaniji-i-cileu/

Zoran Janković