SRB ENG

Prijavite se za šestomesečni program obuke Dok.incubator-a

10. јан 2019 | Autor: Zoran Janković
Dok.incubator poziva montažere, reditelje i producente da se prijave na šestomesečni trening program, posebno osmišljen za ambiciozne projekte dokumentarnih filmova u fazi postprodukcije (raf-kata), sa ciljem da  autorima i producentima omogući profesionalno usavršavanje i pristup vodećim međunarodnim ekspertima u oblasti dokumentarnog filma.

Osam odabranih timova, sačinjenih od producenta filma, reditelja i montažera će kroz tri intezivne sedmične radionice kao glavni zadatak imati  fokusiranje na jedinstvenu prespektivu sopstvenih filmova i izoštravanje ugla pričanja filmske priče, stvaljajući ih u međunarodni kontekst izborom konkretnih sredstava koja će doprineti boljoj komunikaciji sa budućom publikom.

Intezivni rad na montaži filma, osmišljavanju strategija buduće distribucije i građenja publike filma doprineće ostvarenju punog potencijala i međunarodnog interesovanja za konkretni film.

Ovogodišnji dok.incubator održaće se na lokacijama u Slovačkoj (krajem aprila/početkom maja), Češkoj (u drugoj polovini juna) i Švedskoj (od 16. do 24. septembra), i prema planu skoro završene verzije filmova biće prikazane ključnim donosiocima odluka u okviru programa Nordisk Panorama, što predstavlja svojevrsni način testiranja buduće publike, putem kontakta sa predstavnicima festivala i zastupnicima prodaje.

Rok za podnošenje prijave je do 30. januara 2019. godine.

Više informacija i prijava putem linka http://dokincubator.net/

Z. J.