SRB ENG

Počelo snimanje trilera „Jedini izlaz“ Darka Nikolića

26. septembar 2019. | Autor: Đorđe Bajić
U Beogradu je 24. septembra pala prva klapa filma „Jedini izlaz“, debitantske režije Darka Nikolića. Scenario za ovaj triler napisao je Marko Popović, dramaturg i pisac poklonicima kriminalističkog žanra poznat po romanu „Jedan pogrešan korak“.

Projekat „Jedini izlaz“ podržan je prošle godine od strane Filmskog centra Srbije, uz obrazloženje  da je u pitanju „sаvremeni triler sа vešto inkorporirаnim elementimа horor žаnrа i аngаžovаne socijаlne drаme“. Priča filma prati Anu Kolar (glumi je Anđelka Prpić) koja šest godina nakon tragične smrti supruga dobija snimak koji je uverava da je on i dalje živ. Potraga za mužem povešće Anu kroz zamršen krug nasilja, laži i ucena i naterati je da se suoči sa namračnijim tajnama iz prošlosti.

Glumica Anđelka Prpić, do sada najprepoznatljivija po svojim komičnim ulogama, izjavila je povodom početka snimanja svog prvog trilera: „Nikada ranije nisam glumila u ovom žanru, pa uloga Ane koju sam dobila u filmu Darka Nikolića za mene predstavlja veliki izazov i priliku da se okušam u nečemu za mene potpuno novom. Publika ratko kad u u bioskopima može da gleda trilere naših autora, taj žanr je kod nas deficitan, pa sam čvrsto uverena da će ‘Jedini izlaz‘ doneti nešto novo i sveže u srpsku kinematografiju“.

„Ovom projektu me je privukao scenario koji se čita u dahu, kao i  entuzijazam i volja producenta da se sve to realizuje“, navela je glumica razloge zbog kojih je prihvatila da glumi u ovom filmu. „Naravno, veoma su mi važni vizija reditelja i poverenje koje mi je ukazao. Još kada dodam glumačku ekipu kao jagodicu na šlag, plašim se da zaspim kako se ne bih probudila iz ovog divnog sna! Jedva čekam da na velikom platnu vidim rezultat našeg zajedničkog truda.“

Pored Anđelke Prpić, kojoj je poverena  glavna uloga, u filmu glume brojni glumci iz Srbije i regiona, a među njima Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Janko Popović Volarić, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Milan Čučilović, Slobodan Beštić, Radoslav Milenković, Marko Janjić, Miloš Vlalukin, Vanja Ejdus… Iza kamere nalaze se direktor fotografije Miljan Milovanović, scenografkinja Jelena Terzić Stanković, kostimografkinja Jelena Stefanović, maskerka/šminkerka Nataša Krstić… Film će montirati Stevan Marić, dok je za muziku zadužen Đorđe Miljenović (Skaj Vikler). Producent filma je Marko Stanković, a ispred produkcijske kuće Stanković i sinovi. Saradnici na scenariju su Iva Mitrović i Ivan Knežević.

Film „Jedini izlaz“ će tokom jeseni biti sniman u Beogradu, Splitu i na planini Povlen. Premijera se očekuje u prvoj polovini 2020. godine.

Đorđe Bajić