Srpski mediji javljaju da je poznati glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević preminuo danas u 94. godini. Velisavljević je rođen 1926. godine. Glumom je počeo da se bavi sa 14. godina i tokom duge karijere ostvario je oko 350 uloga na filmu, pozorištu i televiziji.

Velisavljević je glumio je u velikom broju predstava u JDP, BDP, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru, među kojima su „Hamlet“, „Uobraženi bolesnik“, „Sumnjivo lice“, „Ne šetaj se gola“, „Hitler i Hitler“, „Gospođa ministarka“, „Kad su cvetale tikve“… Velisavljević je bio doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Među filmskim i serijskim ostvarenjima u svojoj karijeri takođe ima veliki broj uloga. Na malim ekranima ostvario je uloge u serijama: „Kamiondžije“, „Pozorište u kući“, „Više od igre“,  „Grlom u jagode“, „Bolji život“, „Otvorena vrata“, „Naša mala klinika“, „Ulica lipa“…  Na velikom platnu se pojavio u ostvarenjima: „Orlovi rano lete“, „Tesna koža 2“, „Braća po materi“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Ivkova slava“, „Žaba“… Nedavno smo ga gledali u seriji „Kamiondžije d.o.o.“.

Vlasta Velisavljević je prošlog leta napunio 94 godine, postavši time najstariji aktivni srpski glumac.

Đ. B.