U Zadru je 28. juna 2021. godine počelo snimanje filma „Zatvoreno za javnost“ hrvatske rediteljke Vanje Juranić. Ovu srpsku manjisku koprodukciju podržao je FCS, a film nastaje u produkciji Maxima filma (Hrvatska) i Biberche Productions (Srbija). Producenti filma su Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević.

U glavnim ulogama nastupaju Tihana Lazović, Slavko Sobin i proslavljena srpska glumica Jasna Đuričić. Scenario za film napisale  su rediteljka i Elma Tartragić, a u ekipi se nalaze i direktor fotografije Danko Vučinović, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Lidija Sertić… Srpski autorski deo ekipe filma sačinjavaju snimatelj zvuka Zoran Maksimović, maskerka Jasmina Lilić i kompozitorka Janja Lončar. Film je dobio podršku HAVC-a, Filmskog centra Srbije, programa MEDIA i HRT-a.

Film „Zatvoreno za javnost“ donosi priču o disfunkcionalnoj porodici sa tragičnim završetkom i biće sniman na lokacijama u Zadru i Zagrebu do 25. jula 2021. godine. Autor fotografija sa snimanja je Domagoj Doko.

Đorđe Bajić