Novi filma Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“ biće premijerno prokazan 7. decembra 2021. u Kombank dvorani (20:30) i bioskopu Cineplexx Galerija (19:30). Nastanak ovog filma je podržao FIlmski centar Srbije, a karte za premijerne projekcije od danas su u prodaji na blagajnama pomenutih bioskopa i putem servisa tickets.rs.

Dušan Kovačević je filmskoj javnosti poznat je kao reditelj/scenarista bioskopskih hitova „Balkanski špijun” i „Profesionalac” i scenarista kultnih filmova „Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, „Podzemlje“… Nakon 18 godina, publika će imati prilike da uživa u njegovom novoj režiji – komediji sa  sa elementima trilera „Nije lose biti čovek”.

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom. Glumačku ekipu, uz Ćetkovića i Kičića, čine Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić,  dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Contrast Studios, Terminal 3, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Đ. Bajić