Nova režija Miloša Pušića, film „Heroji radničke klase“, koji je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije i u kome glavnu ulogu tumači naša proslavljena glumica Jasna Đuričić, biće danas, 4. marta 2022. godine, premijerno prikazan pred domaćom publikom u petak, na 50. FEST-u, u velikoj sali Kombank dvorane i s početkom u 19:30 časova. Pušićev film je imao nedavno svetsku premijeru na jednom od najprestižnijih filmskih festivala, kada je odabran da bude deo prestižnog programa „Panorama“ u okviru Berlinskog filmskog festivala.

Filmski centar Srbije je Pušiću u novembru 2020. godine odobrio sredstva za završetak filma u kategoriji Stimulacija samostalno snimljenog domaćeg dugometražnog filma, a uz obrazloženje da je u pitanju film koji „uznemirava i potresa“. „Možda i najveća vrednost ovog filma je empatija sa kojom reditelj i glumci pričaju ovu priču o izgubljenom dostojanstvu radnika“, piše u obrazloženju Komisije. „Jasno se iz filma vidi se da se u pričanje ove priče upuštaju bez ikakvih kalkulacija osim želje da ova priča postane film kome je srce na pravom mestu.“

Film „Heroji radničke klase“ je nastao u okrilju Pušićeve produkcijske kuće Altertise, a na scenariju su, pored reditelja/producenta Pušića, radili njegovi provereni saradnici Dušan Spasojević i Ivan Knežević. U ekipi filma se nalaze i direktor fotografije Aleksandar Ramadanović, scenografkinja Miljena Vučković, kostimografkinja Marina Sremac, dizajneri zvuka Stevan Milošević i Boris Zaborski. Film su montirali Ivan Knežević i Miloš Pušić. Film je nastao uz podršku Ministarstva  kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i Filmskog centra Srbije.

Crveni tepih i defile zvanica biće uprilični u 19 časova u holu Kombank dvorane, a publici će se tom prilikom pokloniti:  reditelj Miloš Pušić i glumci Jasna Đuričić, Boris Isaković, Aleksandar Đurica, Predrag Momčilović i Stefan Beronja Cile.

Više o ovom filmu pročitajte ovde.

Đ. B.