Srpski mediji javljaju da je u Beogradu u 79. godini preminula Snežana Nikšić. Pozorišna, filmska i televizijska glumica preminula je u bolnici Bežanijska kosa nakon duge i teške bolesti. Tokom karijere pojavila se u više od 40 filmskih i televizijskih naslova.

Snežana Nikšić rođena je u Nišu 30. novembra 1943. godine. U Beogradu je apsolvirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Na filmu je debitovala početkom 60-ih godina prošlog veka, ostvarivši epipodu filmu „Sibirska ledi Magbet“ (1962) u režiji međunarodno čuvenog Andžeja Vajde, da bi nekoliko godina kasnije odigrala jednu od glavnih uloga u fimu „Inspektor“ (1965) u režiji Mila Đukanovića.

Igrala je i u filmovima „Sretni umiru dvaput“, „Pre rata“, „Na papirnatim avionima“, „Priča koje nema“, „Pozdravi Mariju“. U kultnom filmau „Majstori, majstori“ Gorana Markovića tumačila je Gordanu, nastavnicu engleskog jezika. Poslednju ulogu na velikom platnu je odigrala 2009. godine, u filmu Gorana Radovanovića „Hitna pomoć“.  Snežana Nikšić je radila i kao voditeljka u obrazovnim emisijama TV Beograd. Bila je dugo, sve do njegove smrti 2005. godine, u braku sa glumcem Ljubom Tadićem.

Đ. Bajić