Obaveštavamo vas da je Udruženje dokumentarista Srbije u saradnji sa Filmskim centrom Srbije u procesu formiranja novog kataloga srpskog dokumentarnog filmaSERBIAN DOCS 2019/20. Cilj je promocija domaćih autora i producenata, kao i podizanje vidljivosti domaćih dokumentarnih filmova kod internacionalnih distributera, prikazivača, festivalskih i industry programera i potencijalnih ko-producenata. Poziv važi i za duge i za kratke dokumentarne filmove, kako za završene, tako i za one u razvoju, u produkciji ili u postprodukciji. U slučaju da broj prijava nadmašuje format kataloga kvalitet navedenih referenci filma će odrediti selekciju, zato Vas molimo da ih pažljivo navedete. U zajedničkom je interesu da se potrudimo da domaći dokumentarni film dobije zasluženi internacionalni podstrek.

Potrebno je da Vaš film ispunjava sledeće uslove:

  1. Ukoliko nije u prethodnom izdanju kataloga – SERBIAN DOCS 2018/19:

1.1. i završen je:

–  da je premijerno prikazan najranije 2018. godine;

–  da je prikazan na najmanje jednom internacionalnom festivalu;

 

1.2. za filmove u razvoju / produkciji / postprodukciji:

– da je autor/producent učestvovao sa projektom na bar jednom značajnom pitching forumu ili trening radionici, a najranije tokom 2018. godine;

ILI

– da je projekat autora/producenta podržan na konkursima za razvoj ili za proizvodnju raspisanim od strane Filmskog centra Srbije.

 

  1. Ukoliko Vaš film jeste u prethodnom izdanju kataloga – SERBIAN DOCS 2018/19 (prošlogodišnji katalog možete pogledati ovde) potrebno je da:

– ako je došlo do značajne izmene: status filma, radni naziv, nagrada, festival, piching,.. molimo Vas da u upitniku iz priloga unesete izmene samo u poljima u kojima je do izmena i došlo.

 

Upitnik, u prilogu, je potrebno popuniti na engleskom jeziku. 

Popunjeni upitnik, potrebne fotografije i plakat filma (plakat filma dostaviti samo ako je film proizveden 2019. godine) poslati na:  katalog.doc.srb@gmail.com

U subjektu mejla naznačiti: Naziv filma (na engleskom jeziku)

Rok za slanje je: 12. NOVEMBAR 2019.

Molimo vas da uz popunjen upitnik pošaljete i sledeće (in attachment):

– 2 fotografije iz filma (300 dpi);

– fotografiju reditelja (headshot, 300 dpi);

– fotografiju producenta (headshot, 300 dpi);

– plakat filma (vertikalni) – samo za filmove završene 2019. godine (300 dpi);

 

Molimo Vas i da vest o formiranju kataloga SERBIAN DOCS 2019/20 prenesete svim kolegama za koje smatrate da mogu biti zainteresovani.

Katalog SERBIAN DOCS 2019/20 će biti premijerno prezentovan na prestižnom festivalu dokumentarnog filma IDFA od 20. novembra 2019. godine.

Upitnik možete pronaći OVDE: UPITNIK_SERBIAN DOSC 2019_20