SRB ENG

„Bambilend” Danila Stanimirovića najbolji studentski film festivala Artists Forum u Njujorku

22. novembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Kratki film „Bambilend“ studenta digitalnih umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu, Danila Stanimirovića, osvojio je nagradu za najbolji studentski film na festivalu Artists Forum u Njujorku. The Artists Forum Festival of the Moving Image održan je od 16. oktobra do 14. novembra u Njujorku, gde su prikazana 42 kratka filma iz 16 zemalja. Film „Bambilend“ pobedio je u kategoriji najboljeg studentskog filma.

Danilo Stanimirović je za ovaj film prethodno osvojio nagrade na Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu, Pančevo film festivalu i Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Filmski front, gde je i nagradu za najbolju kameru osvojio student Departmana za digitalne umetnosti Aleksa Borković.

Izvor: https://fmk.singidunum.ac.rs/vesti/bambilend-artists-forum/

Sinopsis ovog filma glasi: Strahinja je upravo završio glumačku akademiju i radi kao klovn na dečijim rođendanima. Bambilend je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu koji je radio dok je Strahinja u njemu odrastao. Sada je Bambilend napušten i ruiniran i kao takav pretstavlja metaforu Strahinjine generacije.

Producent, scenarista i reditelj ovog ostvarenja je Danilo Stanimirović. Izvršna producentkinja je Doloris Ašković, direktor fotografije je Aleksa Borković, a montažerka Nevena Jovanović. Pomoćnik reditelja je Aleksa Vitorović, koji se postarao i za kolor-korekciju. Za ton je bio zadužen Nebojša Stojanović, scenograf je Predrag Veljković, a kostimografkinja i šminkerka je Nada Danev. UI dizajn I Montaža arhivskih snimaka bavila se Sara Nenadić, a sekretarica režije i klaperka bila je Aleksandra Mitrović.  Asistenti snimatelja bili su Andrijana Jevđić i  Aleksa Vitorović.  Andrijana Jevđić bila je i fotograf na setu. Autorka postera je Emilija Terzić.

Uloge tumače: Pavle Čemerikić, Teodora Janković, Nebojša Stanimirović, Snežana Mandrašević, Predrag Terzić, Danilo Stanimirović, Dejana Stošić, Jana Stević, Nikola Radulović, Dragana Cvejić, Nikola Sretenović, Stefan Lazarević, Aki Radosavljević.

Mentori su: Vuk RšumovićJelena MaksimovićRajko Petrović. Film je nastao u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije i medije u Beogradu.