Uskoro, od 23. do 26. septembra, nam sleduje novo izdanje Festivala italijansko-srpskog filma u glavnom gradu naše zemlje. Pored Jugoslovenske kinoteke, ovogodišnje izdanje odigravaće se i u Domu omladine Beograda.

Festival se realizuje u saradnji  Ministarstvom kulture, Institutom Luce/Cinecitta, Ambasadom Republike Italije u Beogradu, Italijanskim kulturnim centrom u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom, Opštinom Beograd i u saradnji sa Predsednicom crkveno – školske opštine „Sveti Sava“ iz Rima, Biljanom Telecki, a kroz niz događasnja iz oblasti filma i kinematografije.

U Jugoslovenskoj kinoteci održaće se i retrospektiva posvećena Pjeru Tosiju, velikom kostimografu Felinija i Viskontija, dobitniku Oscara, pod naslovom Smisao bioskopa, a od 19. do 23. septembra predstavljanje i ostalih programa, i bileteralni susreti među profesionalcima filma/profesionalnim italijanskim i srpskim filmadžjama i masterklas.

Značajni institucionalni partneri su:  Opština Beograd, Film Commission Serbia, Italijanska Ambasada u Srbiji, Italijanski kulturni centar u Beogradu.

 

U ponedeljak 23. septembra 12 časova održaće se konferencija za novinare u Ambasadi Italije u Beogradu, u prisustvu Ambasadora Italije, umetničkog direktorkom, Gabriellom Carlucci, predstavnika institucija Republike Srbije, filmskih radnikaiz  srpskog i italijanskog filmskog sektora.

Program festivala možete naći u nastavku.

Program Festival del cinema italo serbo 2019 di Gabriella Carlucci

Više informacija možete naći na Facebook stranici festivala.