Film „Ala je lep ovaj svet” u režiji Filipa Čolovića, ljubavna komedija koja oslikava naše društvo kroz prizmu različitih životnih situacija, prikazuje se u srpskim bioskopima od 22. septembra.

Autorsku ekipu filma, pored reditelja Čolovića, čine: scenarista Andrej Šepetkovski, direktor fotografije Saša Srećković, scenografkinja Jelena Milinović Miladinović, kostimografkinja Dragica Laušević, montažer Bojan Filipović, kompozitori Nikola Pejaković i Vojislav Aralica. Dizajn zvuka je radio Miloš Ivanić (Spotlight), a snimatelji zvuka su Vladimir Ćuk i Srđan Bajski. Na filmu su radile producentkinja Aneta Ivanović i izvršna producentkinja Aleksandra Filipović. “Ala je lep ovaj svet” je nastao je u produkciji kuća Blue Butterfly i Telekom Srbija.

Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović u sceni iz filma (Foto Nemanja Miščević)

Glavni junaci ovog filma su anđeo Ljubiša (Nikola Pejaković) koji pokušava da spoji nespojivo, neafirmisani reditelj Bata (Andrija Kuzmanović), popularna TV voditeljka Una (Anđelka Prpić) i policijski inspektor Trišić (Andrej Šepetkovski – koji je takođe i scenarista ovog ostvarenja). U filmu, pored ove udarne četvorke, glume i Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović, Jovan Jovanović, Stefan Bundalo

U najavi filma stoji i da “Ala je lep ovaj svet” krasi izuzetna vizuelna prepoznatljivost, nepretenciozna komika, te da pred gledaoce stiže topla priča koja će nas zagrliti i podsetiti na osećaj kada nas je neko poslednji put voleo.

Velika beogradska premijera filma “Ala je lep ovaj svet” održana je 22. septembra u MTS dvorani, film distribuira Art Vista i možete ga pogledati u bioskopima širom Srbije i regiona.

Đ. B.

Naslovna fotografija: Todor Milivojević