Nakon premijernog prikazivanja u Srbiji u okviru Bitef festivala (pratećeg programa) i Festivala savremenog plesa i performansa „Kondenz“, film Pogled“ Marka Pejovića biće prikazan i na Opine dance film festivalu u Filadelfiji. Ovaj film je i finalista za jednu od nagrada European Cinematography Awards.

Pogled je kratki inkluzivni plesni film u produkciji Grupe „Hajde da…“, nastao kao koautorski rad plesača (sa i bez invaliditeta), koreografa i reditelja, koji su zajedno razmišljali o koreografiji, tematskom okviru i strukturi filma. Ovo je prillično retka potkategorija kratkog filma za našu filmsku scenu.

Film je konceptualno postavljen kao četiri isprepletane plesne linije, u kojima se prva odnosi na intimni pogled usmeren ka sebi samom, druga pogled (iz neke druge perspektive) na sopstvene nemoćne delove, a treća donosi pogled na svoje kapacitete da se prevaziđu postavljeni okviri. Četvrta tematska linija se odnosi na zajedništvo i time predstavlja proširenje pogleda, odnosno širenje perspektive.

Scenario i režija: Marko Pejović

Izvođači: Ana ignjatović-Zagorac, Danijel Todorović, Jana Milenković, Nataša Galić, Natascha Schmelz, Stojan Simić

Koreografija: Tamara Pjević

Direktor fotografije: Stefan Momirov

Montaža: Nataša Pavlović, Marko Pejović

Muzika: Bojan Palikuća

Kostimografija: Boris Čakširan

Šminka: Gavrić Aleksandra i Jovana Pejanović

Saradnica u produkciji i realizaciji: Jovana Rakić

Produkcija: Grupa „Hajde da…“

Finansijska podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i International woman’s club