Od 24. do 26. novembra na Zlatiboru, Mreža kinoprikazivača Srbije organizuje konferenciju „Vidimo se u bioskopu: korak u budućnost“, kao deo redovne skupštine ove Mreže.

Konferencija je okupila preko 70 predstavnica i predstavnika kinooperatera iz 48 gradova i opština Srbije, kao i predstavnike Europa Cinemas, MEDIA Deska Srbija, Art Kino Mreže Slovenije, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Green Art Inkubatora. Program konferencije se odvija tokom tri dana, i uključuje predavanja, panel diskusije i obuke na teme dobrih praksi u kontekstu razvoja regionalne saradnje – uz učešće predstavnika kinoprikazivača Slovenije i Crne Gore, održivih praksi bioskopa, predstavljanje prilika za konkurisanje – naročito potprograma MEDIA Evropske unije, kao i filmski program u okviru kojeg će biti prikazan film „Živi i zdravi“ reditelja i scenariste Ivana Marinovića.

Poslednjeg dana biće održana redovna skupština Mreže, kako bi se usaglasile strategije daljeg razvoja i planirali zajednički programi i projekti u narednom periodu.

Naslovna fotografija: Milan Đorđević