U Tokiju je održan deseti po redu JSFF – Japansko-srpski festival filma koji promoviše kulturu dve zemlje. Sledeće godine ovaj festival biće održan u Osaki u paviljonu Srbije u okviru izložbe Expo2025. Ambasada Srbije u Tokiju organizovala je prijem za sve učesnike festivala koje su pozdravili prvi savetnik Marija Perišić i JSFF osnivači: izvršna direktorka Jovana Stević, Noah, programski direktor Jakša Nikodijević i predsednik žirija, britanski reditelj Piter Veber (Peter Webber).

Ovogodišnja tema festivala bila je Trajanje i imala je izvanredne reakcije japanske publike u bioskopu Uplink u Kićiđođiju u Tokiju. Gost festivala bio je i renomirani japanski reditelj Shuichi Okita čiji je film The Fish Tale osvojio nagradu Nikola Stojanovic Legacy. Film o samohranim majkama u Japanu The Ones Left Behind autora Riona Mekavoja (Rionne McAvoy) posebno je zaintrigirao javnost, a i sam autor se zahvalio organizatovirima što su posvetili pažnju ovoj temi.

Japanska publika imala je priliku da prvi put vidi nagrađene srpske dugometražne filmove: Ovuda će proći put Nine Ognjanović, Usekovanje Siniše Cvetića, Da li ste videli ovu ženu Dušana Zorića i Matije Gluščevića, kao i kratkometražne filmove Čuvam te Mimi Vlaović, 5/3/0 Danila Stanimirovića, Poslednji čin Une Bojić, Ta prokleta očeva kamera Miloša Tomića, Fitnes Džim Ognjena Isailovića i Život posle smrti Ognjena Petkovića koji je osvojio nagradu za najbolji srpski kratki film po ocenama japanskog žirija.

Tokom festival održana su dva panela na temu internacionalnih filmskih koprodukcija. Na prvom panelu Srbija je predstavljena kao atraktivna lokacija za snimanje filmova sa profesionalnim resursima i nacionalnom strategijom za filmske projekte. Na drugom panelu nagrađivani filmski profesionalci govorili su o strategijama i potrebama za stvaranje bolje baze za unapređenje saradnje kultura Srbije i Japana. Pobednicima i gostima festivala u Tokiju, JSFF je uručio slike srpskog arhitekte i umetnika Marka Muždeke koje je posebno namenio uklapajući temu filmskih radova sa temama svojih radova.