SRB ENG

Jovana Stojiljković članica žirija Takmičarskog programa – igrani film 25. Sarajevo Film Festival-a

21. jun 2019. | Autor: Zoran Janković
Reditelj i scenarista Ruben Östlund (predsednik žirija), direktor Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu Bero Beyer, direktorica za razvoj originalnih filmskih sadržaja i akvizicije, Netflix, Funa Maduka, glumica Jovana Stojiljković te rediteljka Teona Strugar Mitevska članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 25. Sarajevo Film Festivala.

Jovana Stojiljković (27) rođena je u Beogradu gde je napravila prve glumačke korake u školi Nenada Nenadovića, da bi već u trećoj godini srednje škole dobila prvu ulogu u filmu KLIP Maje Miloš. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića.

Prva uloga je sa 11 godina u TV drami MALI POLOŽAJNIK za RTS. U toku studija igra glavnu ulogu u filmu PANAMA u režiji Pavla Vučkovića za koju dobija mnogobrojne nagrade na festivalima u Srbiji. Do sada igrala je u filmovima Olega Novkovića OTADŽBINA, BRANIO SAM MLADU BOSNU Srđana Koljevića, KAD LJUBAV ZAKASNI Ivana Stefanovića, u seriji SENKE NAD BALKANOM  Dragana  Bjelogrlića. U 2018. godini veliki uspeh postiže serija JUTRO ĆE PROMENITI SVE, kao i film JUŽNI VETAR Miloša Avramovića, gde Jovana igra jednu od glavnih uloga.

Zaposlena je u pozorištu „Atelje 212“ u Beogradu. Igra u pozorištima Jugoslovensko dramskm pozorištu, Narodnom pozorištu u Beogradu, Zvezdara Teatru i  Pozorištu „Boško Buha“.

Zoran Janković