Kratkometražni igrani film „Armadila“ scenaristkinje i rediteljke Gorane Jovanović osvojio je glavnu nagradu upravo završenog festivala Vienna Shorts u Beču, uz sledeće obrazloženje internacionalnog  žirija, koji su činili Marina Kožul, Stella Händler i Hosea Ratschiller. U pitanju je još jedno u dugom nizu zapaženih ostvarenja čiji je nastanak podržao Filmski centar Srbije (FCS).

Prizor iz filma Armadila.

Armadila je premijerno prikazan u programu TeenArena, filmskog festivala u Sarajevu, a potom i u takmičarskim programima festivala Uppsala, Trieste, Go Short – Nijmegen, kao i u selekciji New Mavericks, filmskog festivala u Atlanti.

Priča filma prati trinaestogodišnju Sanju, koja nema običaj da pokazuje svoja osećanja ikome, a ponajmanje svojoj simpatiji, Darku, ali kada počne da sumnja da se njenom problematičnom, ali voljenom psu Krletu nešto dogodilo, postaće joj sve teže da svoja osećanja drži pod kontrolom.

U glavnim ulogama su Iva Pernjaković i Nikola Zečević. Osim scenaristkinje i rediteljke Gorane Jovanović, koja je film i producirala, ekipu čine: direktor fotografije Lev Predan Kowarski, snimatelj zvuka Vladimir Janković, šminkerka Lana Rakanović,  dizajner zvuka Luka Barajević i kolorista Jure Teržan. Gorana Jovanović je i montirala film. Izvršni producent je Miloš Ljubomirović. Film je nastao u produkciji Servia Filma u koprodukciji sa Cinnerentom, a uz podršku Filmskog centra Srbije.

Z. J.