Poziv za Projekte @ 6. MakeCoProDox Forum 2024

Prijava je otvorena za dokumentariste sa kreativnim dokumentarnim projektima koji su proizvedeni, koproducirani ili snimljeni na Balkanu (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, *Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska). Imajte na umu da nije neophodno da se filmska priča odvija u odnosnom regionu.

Rok za prijavu: 15.06.2024.

15.MakeDok festival će se održati od 15. do 22. avgusta, a MakeCoProDox Forum od 19. do 21. avgusta.

Više informacija o Forumu i načinu prijave potražite na sledećem linku:

http://makedox.mk/mk/en/open-call-for-projects-for-filmmakers-with-creative-documentary-projects-makecoprodox-forum-2024/uncategorized/: U toku su dva poziva za dokumentariste u okviru ovogodišnjeg MakeDox festivala

Poziv za radionicu o arhivskoj praksi @ 15. MakeDox

Petnaesto izdanje MakeDox-a fokusirano na korišćenje arhive u dokumentarnim filmovima.

Uz to, želimo da podelimo sa vama naš otvoreni poziv za radionicu o arhivskoj praksi u filmu Archives Imagined sa Kumjanom Novakovom i Vladom Petrijem koja će se održati od 15. do 19. avgusta tokom festivala.

Radionica ima za cilj da okupi 4 pažljivo odabrana reditelja ili filmske ekipe (reditelja i montažera). Primarni fokus radionice je na identifikaciji različitih strategija i mogućnosti za vizuelno konceptualizovanje arhiva, šireći kreativni obim filmskog stvaralaštva. Kroz ovo intenzivno kolektivno iskustvo, nadamo se da ćemo pokrenuti proces približavanja srži svakog filmskog projekta, razgovarajući o različitim potencijalnim pristupima za svaki film koji radi sa arhivskim slikama.

Rok za prijavu: 15.06.2024.

Više informacija o radionici i načinu prijave možete pronaći na sledećem linku:

http://makedox.mk/mk/en/open-call-for-workshop-on-archival-practices-in-film-archives-imagined/uncategorized/: U toku su dva poziva za dokumentariste u okviru ovogodišnjeg MakeDox festivala