SRB ENG

Mini-maraton kratkih igranih filmova sa programa Martovskog festivala na RTS2

28. april 2021. | Autor: Zoran Janković
Posle završenog Martovskog festivala u Beogradu, Radio televizija Srbije (RTS) danas, 28. aprila, na svom Drugom programu emituje mini-maraton sastavljen od tri recentnija kratkometražna filma prikazana na ovom festivalu.

20:00Ujed pčele u Velikim Pčelicama (reditelj: Marko Đorđević) – Mladi vizuelni umetnik nakon skorašnje nesreće u kojoj je izgubio roditelje, odlazi sa prijateljicom u Velike Pčelice, rodno selo svog oca. Niz bizarnih susreta sa meštanima i neobičnih situacija uticaće na to da njegova ranjena umetnička duša brže zaceli.

Ujed pčele u Velikim Pčelicama

20:27 Kostakurta (režija: Saša Karanović) – Dečak se vraća u rodni kraj svoje majke, gde ga tetka šalje na misiju da ubedi najgoreg čoveka u čitavoj Krajini da mu ne ubije dedu. Na putu će se susresti sa nasiljem, ljubavlju i smrću.

20:55Šerbet (režija: Nikola Stojanović) – Destruktivni i gladni za životom, Ena i Sale se susreću. Proganjaju ih teret prošlosti i strahovi, dok pokušavaju da otkriju šta osećaju. Kroz agresiju, na periferiji grada testiraju granice svoje ljubavi.

Prizor iz filma Šerbet.

Zoran Janković