Osim „Zlogonja“, i  kratki animirani film „Neputovanja“ autora Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, mlađeg biće prikazan u zvaničnom programu Festavala Sandens (Sundance), koji će biti održan od 24. januara do 3. februara, kao i dosad, u Park Sitiju, u SAD. Reč je o najrefrentnijem festivalu nezavisnog filma u Americi, ali i u čitavom svetu.

Neputovanja, nastala u koprodukciji Srbije i Slovačke i uz podršku Filmskog centra Srbije, biće, zajedno sa još četrnaest probranih drugih ostvarenja, biti prikazana u tamošnjem programu kratkih animiranih filmova. Osim toga, danas je saopšteno  i da su Neputovanja Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, mlađeg, izborila i nonimaciju za prestižnu nagradu Annie; nagrade Annie će uskoro biti dodeljene u više kategorija najboljim animiranim filmovima iz svih krajeva planete na planu animiranog izraza. U svetu nezavisnog animiranog filma nagrada Annie predstavlja pandan čuvenom Oskaru.

Više o filmu Neputovanja u ovom našem tekstuhttp://www.fcs.rs/kratki-animirani-film-neputovanja-ane-nedeljkovic-i-nikole-majdaka-mladjeg-nagradjen-i-u-spaniji/

Zoran Janković