Film „Nedelja“ imao je ovog vikenda svoju internacionalnu premijeru u tri bečka bioskopa. Interesovanje publike za premijeru zakazanu za 9. februar u bioskopu Cineplexx Millennium City nadmašilo je sva očekivanja, rezultirajući rasprodajom ulaznica u rekordnom roku od samo dva dana. Kako bi se izašlo u susret ovom izvanrednom interesovanju, premijera je proširena i na 10. februar, uključujući dodatne projekcije u bioskopima Cineplexx Wienerberg i Donau Zentrum, omogućavajući da se premijera tako održi u ukupno 11 bioskopskih sala širom glavnog grada Austrije.

Specijalno za ovu priliku, premijeru u Beču svojim prisustvom uveličali su glavni glumac Husein ‘Husa’ Alijević, kao i Milica Janevski, Branko Perišić, Antonio Skarpa, Stefan Vukić, Maša Đorđević i Alen Selimi, zajedno sa scenaristom Stefanom Boškovićem i rediteljem Nemanjom Ćeranićem.

Ovaj događaj, koji je prerastao u dvodnevnu premijeru zbog ogromnog interesovanja publike,
postavio je novi rekord sa preko tri hiljade prodatih ulaznica, čime je postao najveća premijera domaćeg filma van granica matične zemlje u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije. Ovo svedoči o popularnosti filma „Nedelja“ ali i ističe želju naše dijaspore za kvalitetnim domaćim filmskim sadržajima.

Film „Nedelja“ je u prvih nekoliko nedelja prikazivanja privukao impresivnih 400.000 gledalaca, nastavljajući da ruši bioskopske rekorde. U glumačkoj postavi, pored već pomenutih glumaca, nalaze se i Marko Janketić, Aleksej Bjelogrlić, Ana Pindović, Zlatana Vidović, Stojša Oljačić, Bajram Severdžani, Nela Mihailović i mnogi drugi.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije a prikazivanje filma u bioskopima podržano je od strane Creative Europe MEDIA programa Evropske komisije.