Počelo je snimanje celovečernjeg igranog filma „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca. Projekat ovog filma je (sa 45 miliona dinarapodržan na Konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih igranih filmova u julu 2018. godine.

Milan Marić kao Toma Zdravković, foto: A. Letić

Planirano je da ovaj film prikaže same početke, baš kao i vrhunac slave Tome Zdravkovića, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića i drugih.

Film nastaje po scenariju Nikole Pejakovića, Dragana Bjelogrlića, Zorana Lisinca i Maje Todorović. Direktor fotografije je Goran Volarević (koji je već sarađivao sa Bjelogrlićem – u slučaju filmskog diptiha i serije Montevideo…), autor muzike je Željko Joksimović, a kostimograf Boris Čakširan.

Glavne uloge tumače: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Olja Bacić.

Milan Marić i Tamara Dragičević, foto: Aleksandar Letić

Producenti su Dragan Bjelogrlić (Cobra Film) i Željko Joksimović (Minacord Production), uz podršku Filmskog centra Srbije i Telekoma Srbije.

Film će se snimati okvirno 60 dana na raznim lokacijama u našoj zemlji (Valjevo, Beograd, Perlez, Tara, Baranda, Pančevo, Prijepolje, Dolovo, Zrenjanin).

Planirano je da film bude premijerno prikazan početkom 2021. godine.

Tekst: Zoran Janković
Foto: Aleksandar Letić