SRB ENG

Poziv na radionice za dokumentarni film na festivalu studentskog filma

20. decembar 2018.
Festival studentskog filma održaće se pod sloganom “SLOBODA”od 21. do 23. decembra u zgradi Jugoslovenske Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Gledaoci će i ove godine imati priliku da pogledaju filmska ostvarenja studenata najvećih svetskih filmskih akademija. Filmovi će se takmičiti u tri kategorije, za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film.

U okviru svog pratećeg programa, festival organizuje dvodnevnu radionicu dokumentarnog filma na kojoj će polaznici imati priliku da nauče kako da najbolje „spakuju“ svoj projekat dokumentarnog filma i kako da pravilno razrade svoju ideju. Sama radionica će se održati 22. i 23. decembra od 12h do 16h u prostorijama Jugoslovenske Kinoteke.

Profesor Dejan Petrović će polaznicima tokom prvog dana predstaviti fondove Filmskog Centra Srbije koji mogu biti izvor finansiranja i pomoći im da na primeru njihovih ideja nauče kako da najbolje razrade projekat za konkurs.

Dok će profesor Dragan Elčić tokom drugog dana radionice polaznicima objasniti koje su to sve dokumentarne forme, zbog čega dokumentarci nisu monotoni, već beskrajno ispirativni. Na primeru ideja polaznika, naučiće ih tajnama strukture kratke forme i pomoći im da svoje ideje razviju u sjajne buduće filmove.

Prijave za radionicu možete popuniti putem ovog linka http://bit.ly/Prijava_za_radionicu

Više o festivalu se možete informisati putem društvenih mreža:

FB: https://www.facebook.com/festivalstudentskogfilma/

IG: https://www.instagram.com/festivalstudentskogfilma/

WEB: http://festivalstudentskogfilma.com/