Sarajevo grad filma za globalna platna (Sarajevo City of Film Global Screen – SCF GS) je pilot-projekat za produkciju mikrobudžetnih filmova koji su namenjeni široj publici, te jedinstvena razvojna, finansijska i produkcijska platforma koja za cilj ima razvijanje projekata iz oblasti fikcije iz regiona ex YU.

Projekat će u potpunosti finansirati i obezbediti sredstva za najmanje jedan projekat u iznosu od 200.000 € u gotovini, i 35.000 € u naturi u vidu postprodukcijske podrške i 35.000 € za naknade producenata. Pored toga, SCF GS će podržati razvojni proces, nadzirati produkciju i plasirati projekat na međunarodno tržište.

Filmskim stvaraocima nudi se pažljivo osmišljen program koji pruža pristup ekspertizi na različitim nivoima, te individualno mentorstvo tokom procesa produkcije.

Rok za prijavu je 4. novembar 2016. godine, a rezultati će biti objavljeni 1.12.2016. godine. Prvi klipovi iz filma(ova) predstaviti će se na Sarajevo Film Festivalu 2017. godine, a biće spreman(ni) za distribuciju do kraja 2017. godine.

Prijava je dostupna na ovom linku: https://goo.gl/forms/LWlk6FLDHNiiZjDF2

Pravilnik možete pogledati OVDE