Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“ iz Inđije, raspisalo je Javni poziv za prijavu filmova na 9. Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“ Inđija 2024. Poziv traje od 17. do 31. maja 2024. godine.

Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi.  Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života. Pristigle filmove pregleda selektorska komisija koja neće uzimati u razmatranje one filmove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 10 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2022. godine

– Udruženje “Mat” može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Autori filmova su u obavezi da dostave: popunjen formular koji je dostupan na sajtu festivala www.shortcutfest.net, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) na mail shortcutfest@gmail.com

Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 10. jula 2024.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kategoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju turizam i prva nagrada za kategoriju život, zatim nagrada za animirani film i Grand-pri festivala.

Telefon za dodatne informacije: Zorica Banić –  065/ 204 88 11

Više informacija o festivalu  i načinu prijavljivanja možete pronaći na sajtu : www.shortcutfest.net