Producenti na početku profesionalnog puta (emerging producers) iz jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza su pozvani da se prijave za  program CineLink Producers’ Lab do 6. juna tekuće godine, koji će trajati od 11. do 15. avgusta. Učesnicima će biti dodeljena industrijska akreditacija koja im daje pristup aktivnostima CineLink Industry Days. Sarajevo Film Festival će obezbediti smeštaj i delimično nadoknaditi putne troškove odabranih učesnika.

CineLink Industry Days Sarajevo Film Festivala razvio je program CineLink Producers’ Lab koji predstavlja namenski program obuke i umrežavanja za mlađe producente sa 2-5 godina iskustva. Ovaj program je osmišljen kao direktan odgovor na promene na tržištu i ima za cilj da mlade producente osnaži razumevanjem promena u digitalnom lancu distribucije i razvojnog plana distribucije filmova. Program pomaže mladim profesionalcima da uspostave sopstvenu mrežu kontakata, kao i da steknu uvid i znanje potrebne za napredovanje u ovom digitalnom dobu filmske produkcije i distribucije.

Poziv je otvoren za proizvođače iz Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Gruzije, Mađarske, Kosova*, Severne Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Od kandidata se traži da popune prijavu preko Eventival-a, a prijave će biti procenjene na osnovu sledećeg:

-Kvalitet aplikacije (ukupna prezentacija)

 -Profesionalno filmsko iskustvo (broj i kvalitet navedenih filmskih/TV projekata – najmanje jedan realizovani dugometražni ili srednjometražni ili više od 3 kratka filma)

-Pismo o namerama (težnje i ambicije; očekivani rezultati programa)

CineLink Industry Days, industrijska sekcija Sarajevo Film Festivala, primarno je središte za filmske profesionalce jugoistočne Evrope i odigrala je ključnu ulogu u širenju kinematografske koprodukcije u regionu. Takođe je ključna destinacija za profesionalce iz cele Evrope koji su u potrazi za talentima i mogućnostima koprodukcije, ili koji jednostavno žele da steknu podrobnije znanje o poslovnom razvoju ovog dinamičnog regiona.

Detaljnije o programu i prijavi ovde: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2023

Z. Janković