SRB ENG

Prekinuto snimanje trilera „Lihvar“ Nemanje Ćeranića posle samo jednog dana snimanja

24. mart 2020. | Autor: Zoran Janković
Usled nenadane epidemije virusa korona i proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije, posle samo jednog snimajućeg dana prekinuto je snimanje dugometražnog igranog filma „Lihvar“ u režiji Nemanje Ćeranića.

Lihvar predstavlja kombinaciju kriminalističke drame i trilera koja nastaje kao nezavisna produkcija pod okriljem kuće Tracktor Film i producenta Aljoše Ćeranića.

U pitanju je priča o Mundiru (45), zelenašu, bivšem bokseru koji boluje od dijabetesa. On je čovek starog kova koji shvata da su se vremena promenila, priroda posla zelenaša je sada drugačija: sve se radi preko ugovora, preko advokata, nema više prebijanja i pretnji kao pre. U poslednje vreme je imao mnogo prijava i malo je falilo da završi u zatvoru. Mundir se uvek čvrsto držao svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikada ne daje pare narkomanima. Zbog toga je izgradio ime koje se izgovara sa puno poštovanja. Usled problema sa prijavama i pogoršanja njegovog dijabetesa, Mundir je u procesu pokretanja legalanog posla: otvaranja teretane sa salom za aerobik i borilačke veštine. Uložio je u sprave i opremu, završavaju se radovi sa krečenjem, osposobljavanjem objekta i postavljenjem stvari. Ovo je njegov poslednji dan kao zelenaša.

Scenario za ovaj prvi zajednički film braće Ćeranić napisao je Strahinja Mažarević. Direktor fotografije je Marko Milovanović. Montažer je Milorad Ćitić, scenografi su Lara Buncić i Nikola Stojanović, a kostimografkinja je Ružica Bukvić. Autori muzike su Dalibor Vrzić i Đorđe Miljenović (Sky Wikluh). Pomoćnik reditelja je Dragan Nikolić, a vođa snimanja Filip Dedakin. Aljoša Ćeranić je i producent i direktor filma.

Uloge tumače: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Ivan Đorđević Džudi, Mladen Andrejević, Aleksandar Đurica, Tatjana Venčelovski, Miloš Milaković Ćićo, Stefan Bundalo, Sunčica Milanović.

Iz produkcije i ekipe ovog nezavisnog filma poručuju da su spremni da nastave sa snimanje odmah, čim se promeni pomenuti zdravstveni i društveni kontekst.

Foto: Ljubica Trkulja i Sandra Popović