Animond Fond organizovaće 30. septembra i 01. oktobra 2023. godine „Animond WritersLab 2“ – masterklas predavanje i radionicu za scenariste animiranih projekata sa poznatim skript doktorom iz Velike Britanije, Filom Parkerom.

Masterklas i radionica će biti održani u okviru Međunarodnog festivala kratkog autorskog animiranog filma „MultiMost Fest“. Fil Parker jedan je od vodećih evropskih konsultanata za razvoj scenarija i projekta. Radio je kao konsultant sa C4, BBC i Aardman animacijom u Velikoj Britaniji, Berlin Brandenburg Medianboardom u Nemačkoj, CEE Animation programom, kao i nekoliko evropskih nezavisnih kompanija kao i na filmovima poput “Wallace and Gromit – Curse of the Were Rabbit” (Oscar za najbolji dugometražni animirani film) i “Hogfather Terija Pračeta”. Osnivač je jednog od najuspešnijih kurseva za scenariste u Velikoj Britaniji, čiji su polaznici dobitnici nekoliko nagrada, među kojima su BAFTA i “Zlatna palma” i koji su bili nominovani za Oskara. Program obuke za razvoj u okviru UK Filmskog saveta uspostavio je 2000. godine. Trenutno radi na projektima iz Kine, Češke, Nemačke, Slovenije i Velike Britanije. Autor je knjige „Umetnost i nauka pisanja scenarija“ (The Art and Science of Screenwriting).

Masterklas će biti održan u onlajn formi, 30. septembra od 15:00 do 16:30, otvoren je za širu javnost i besplatan. Pisanje tritmenta animiranih projekata je u fokusu radionice, koja će biti organizovana posle masterklasa.

Za radionicu će biti selektovano pet projekata (dugometražni odnosno kratkometražni animirani film, ili pilot animirane serije). Mogu se prijaviti scenaristi ili timovi do dve osobe – scenarista i reditelj/producent.

Radionica je besplatna i u celosti se odvija na engleskom jeziku. Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu se prijaviti preko formulara do 15. septembra 2023. godine. Link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTGtjao_ozdOdcMHknb0VZdHP0fjuvlCOZpbzetX4C2gM02w/viewform

Animond WritersLab 2 podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije. Organizator radionice je Animond Fond, naš prvi privatni fond za ulaganje u animirane filmove o kome više možete saznati na www.animond.co

Z. J.